Despre Noi

ADREM ENGINEERING dezvoltă și implementează soluții complete pentru infrastructura energetică, de la lucrări complexe de antreprenoriat general la echipamente dezvoltate în cadrul companiei.

Istoria Adrem Engineering începe în 1999, când Adrem Invest a intrat pe piața automatizărilor cu o divizie proprie SCADA & Automatizări. Au urmat 15 ani de cercetare, dezvoltare și implementare de soluții SCADA și automatizări de proces. Un moment cheie în istoria diviziei a fost adaptarea portofoliului de produse la conceptul de „Eficiență Energetică prin Tehnologie”. Acest proces s-a încheiat în anul 2014, când divizia a devenit Adrem Automation, o companie independentă. Datorită extinderii portofoliului de produse și servicii, dar și din dorința de a oferi clienților cele mai bune soluții, în 2016, Adrem Automation s-a transformat în Adrem Engineering, parte din grupul de companii ADREM cu specific energetic.

Compania Adrem Engineering își propune să devină principalul furnizor de soluții pentru infrastructura energetică din România și un jucător important în regiune.

valori

istoric adrem

 • 1999
 • 2000
 • 2003
 • 2006
 • 2009
 • 2010
 • 2011
 • 2013
 • 2014
 • 2016
 • 2019
1999

Adrem Automation intră pe piața automatizărilor ca divizie a companiei Adrem Invest, sub numele de SCADA & Automation.

2000

Prima soluție de control de la distanță (prin mesaje text SMS) pentru recloserul GVR.

2003

Primul sistem complex SCADA finalizat pentru Electrica Dobrogea - 35 reclosere, comunicare radio, platformă SCADA Bristol Babcock (Emerson).

2006

Începutul primului sistem SCADA pe scară largă (SAD) pentru Electrica Transilvania Sud (zona Brașov).

2009

Adrem Invest și-a consolidat poziția pe piața sistemelor SCADA, devenind unul dintre cei mai importanți furnizori de SCADA și sisteme de automatizare a proceselor.

2010

Anul 2010 marchează designul și producția internă a seriei AI 100 - echipamentele RTU destinate creșterii eficienței energetice.

2011

Adrem Automation a dezvoltat un sistem SCADA / DMS pentru electrificarea căilor ferate românești.

2013

Sistemul SCADA / DMS pentru Electrica Transilvania Sud a fost finalizat. Se creează Holding Group ABBC, având ca acționari pe Adrian Bodea și Corneliu Bodea. Holdingul include peste 15 companii de acoperire globală, care operează în domeniul energetic și
domeniul industriei.

2014

Diviziile anterioare ale companiei Adrem Invest devin companii de sine stătătoare: Divizia Ingineria Proceselor devine Adrem Industries; Divizia de Servicii Integrate păstrează numele Adrem Invest; Divizia SCADA & Automatizări devine Adrem Automation iar Divizia de Energii Verzi devine Adrem Green Power.

2016

Companiile Adrem cu obiect de activitate în domeniul energetic se repoziționează pe piață, astfel: Adrem Invest păstrează numele companiei istorice a grupului ABBC; Adrem Automation devine Adrem Engineering; Se înființează o nouă companie care se alătură companiilor Adrem cu specific energetic deja existente: Adrem Link.

2019

2019 marchează 20 de ani de când Adrem Engineering a intrat pe piaţa automatizărilor. Proiectele de integrare a staţiilor de transformare în sistemele SCADA confirmă poziţia de expert.